linakuijl

I förrgår hängde jag och Leon på Gumse som hade öppet hus med fem-kamp och annat kul! Massa folk från Fitnessguru var där och Staffan och Emil hade ordnat en ett riktigt kul event fullt av däckvält mm. 

Jag hade med mig Leon som mest ville krypa runt och suga på muttrar och hantlar så hade lite svårt att koncentrera mig på att umgås med alla. Men dte var riktigt kul!

Åsa och Georg Hällstorp var där och då de kommer hjälpa mig från och med nu hela vägen fram till tävling så tog vi första formchecken då samt gick igenom poseringen. 

Åsa är verkligen fantastisk och Georg liksaså, det är han som lägger upp hela Åsas träning. Han tog en hel del bilder på mig för att se vad jag är bäst byggd för, att tävla i Body Fitness eller byggning. Fick tummen upp för en bra grundfysik som gör att jag kan utvecklas inom båda men självklart måste jag på med massor av muskler. (har bara gått upp 5 kilo nu och det är många kilon till som måste på)

Poseringen är svåååår, men efter en hel del träning med Åsa så fick jag till det 100 gånger bättre. Fick riktigt bra kritik för poseringen till slut och det känns underbart för det är verkligen något jag suger på!!! 

en lite rolig bild på mig och Åsa (vi har inte börjat vara seriösa än så ni får ta det med en nypa salt) Här skojas det om att jag iaf vinner över Åsa på att hålla in magen (hon är gravid runt vecka 20 med sitt tredje barn). "De riktiga" bilderna från formcheck/posering kommer upp när Fever skickat dom. 

    

Sen fick jag en GRYM övning för baksida axel som jag saknar ord för. Jag skakade i timmar efteråt... Så fort jag återhämtat mig ska jag filma den så ni får ta del av den, den är KICK ASS!!! 

För er som inte vet vem Åsa är så kolla in henne här; hennes symmetri och posering är att döda för. 

http://www.youtube.com/watch?v=0p1R2x_bONs

Ett utdrag från Åsas meriter: 

Bodyfitness:

1:a Fitness Festivalen -163, -09
1:a Fitness Festivalen -163, -08

1:a, NUTRITIONOUTLET GP -06 (-164 klassen och overall)

1:a, Fredrikstad Open -09

2:a Sandefjord Open -09
2:a, SM Göteborg-05
2:a, fitnessfestivalen -05
2:a, vårpokalen-05

3:a Sweden Grand prix -09 (-163 cm)
3:a Sweden Grand Prix -09 Overall
3:a, IGP Norge -06
4:a, SM Västerås-06
4:a, NM Karlstad -06
7:a, fitnessfestivalen -04 (Åsas första tävling)
13:e, EM i Italien -06
VM Santa Susana -06
VM SantaSusana -05


Bodybuilding:

1:a Decembercupen -09 +55 kg 0ch Overall.
1:a Decembercupen -08 -55 kg
1:a Lucia pokalen (veteran) -08
2:a Lucia Classic Pro -08

 

Varför ta en omväg när man kan ta den bästa hjälpen från början? Jag vägrar stå på scenen sen och veta att jag kunde gjort bättre ifrån mig om jag tagit hjälp i tid. 

PS// Bilderna är stulna från Fever 

Comments (2)
HenkeHärligt med proffshjälp, ska bli grymt att se resultaten! Sedan måste jag påpeka bara föra att jag är som jag blev; öppet hud, hahaha;)2011-10-31 13:50
HenkeHärligt med proffshjälp, ska bli grymt att se resultaten! Sedan måste jag påpeka bara föra att jag är som jag blev; öppet hud, hahaha;)2011-10-31 13:50

På den senaste tiden har jag tänkt en del. På vänner. Vad de betyder och varför.När Thomas dog nu så kände jag att jag inte hade rätt att vara så ledsen.De allra närmaste, som träffade honom flera dagar i veckan. De hade rätt att gråta så det gjorde ont. 
Men jag då? Som inte träffade honom på hela sista året?Nej, jag borde bara sörja lite lagom. Vara lite lagom ledsen. Gråta lite behagligt.Inte som jag jag gjorde, okontrollerat, svärande, skrikande. 


Nej, den vidriga sorgen, den desperata gripande sorgen efter någon som gått bort, den är liksom märkt för dom som stod närmast.


Men vem står närmast? Vilka är dina närmaste? Dom du träffar mest? De du har roligast med? Dom som finns där när man verkligen behöver det som mest?


För mig handlar det inte om det. Inte om nåt. Eller kanske allt. Vissa bara betyder mer. Ibland kan man inte förklara. Vissa personer betyder massor.


Thomas. Du betydde mycket. Du var en av dom som hade en extra stor plats i mitt hjärta. Som hade en brutal och äkta kärlek från mig, oavsett hur mycket eller lite vi sågs i perioder. Jag är så glad att jag hann berätta det för dig.


Bekanta finns det gott om men riktiga vänner växer inte på träd.


Två av de personer som betyder mest för mig är från den sidan du nyss klickat in dig på. Personer jag inte skulle lärt känna om det inte var för Fitnessguru.


En av dom är skaparen bakom sidan. Sid. Den andra är Evelina, vår kära bloggmoderator Emils tjej. Bara dessa två vänskaper är värda allt för mig.

Men det är långt ifrån allt sidan gett.
Över 100 stycken har jag träffat i verkliga livet, skrattat med, svettats med, gråtit med. Vissa har kommit att betyda mer.


Hundratals personer stöttar mig i med och motgångar med kommentarer och mail.


Sidan har betytt massor för mig och jag vet att den gör det för många andra. Här är en fristad där inga frågor är för dumma. Där tävlingsmänniskor blandas med nybörjare. Ingen bättre än någon annan utan bara på olika steg. Här finns kunskap och glädje. En familj. 
Fitnessguru är nominerat till Guldhjärtat. Gå gärna in och rösta på Sveriges härligaste träningssida HÄR , det är den värd! 

Comments (1)
Thezza ThezzaGud vad du är klok! Och min förebild! Utan dej och din klokhet hade jag inte tagit steget till att faktiskt bli rökfri, börja träna och äta sundare. Tack för att du finns och jag hoppas att den smärta försvinner lite mer för varje dag som går.. Massa styrkekramar till dej..2011-10-29 15:14
just nu är bloggen helt tyst och får vara det ett par dar till. En vän gick bort i dagarna och nu ska jag bara få fulgråta lite till och ta vara på dom som betyder nåt. Träning och kost går bra och jag kommer inom en snar framtid börja träna med några största förebilder som jag även kommer låta lägga upp min kost framåt. Skriver mer efter helgen.
Comments (13)
Anna LeonardssonUsch och fy och blä! Beklagar sorgen :(2011-10-20 20:21
GästKram till dig! Har varit i samma sits. Ta hand om varandra, det är viktigast just nu. Styrkekram!2011-10-20 20:56
ThemptanderBeklagar sorgen. Ditt välbefinnande är viktigast, det är viktigt att sörja. Ta hand om dig!2011-10-20 23:51
JellyJag är hemskt ledsen Lina! Ta väl hand om dig och dina nära och kära i dessa tider. 2011-10-21 05:15
Karin -LEGSFTW!Beklagar sorgen Lina. KRAM!2011-10-21 10:41
Thomas Berg,MotLP2012!Mycket tråkigt att höra. Beklagar.2011-10-21 17:05
Cam -JagskaditjagvillBeklagar sorgen. Stor kram till dig Lina! 2011-10-22 11:27
Go awaybeklagar sorgen,ta hand om dig och dina michael2011-10-22 15:33
JennyLSTOR kram till dig Lina2011-10-22 21:04
Fitnessguru NewsTa till vara på tiden. Jag finns här.2011-10-23 11:23
Fit ForMore!R.I.P. <3 Beklagar sorgen Lina, massa kramar till dig! Finns alltid här!2011-10-23 14:12
cathrines bloggBeklagar sorgen lina, kram Var med på vintern om samma sak2011-10-24 15:30
No painNogainkikar in 2011-10-27 05:35

Det har varit ett jäkla tjat av mig på senaste mot klienter och vänner om att öppna ögonen och våga se sanningen i vitögat.

Men det finns en anledning varför jag är beredd att vara den som levererar den hårda sanningen och kanske ibland då även är den personen som framkallar tårar. Anledningen till att jag vågar vara den personen, den elaka personen, som ingen vill vara, den som säger det som så jävla länge har behövt sägas men som ingen annan säger, är för att jag inte bara är den som kanske framkallar tårar, men en vändning.

En käftsmäll, en kärleksfull, men välbehövlig käftsmäll, som träffar lite väl hårt över kinden och inte lämnar någon oberörd men som efteråt känns bra. Bra för att det var ett uppvaknande. En ren nödvändighet.

Du gör inte dig själv en tjänst genom att gå hela livet med skygglapparna på och låtsas undra varför det inte händer någonting. För du vet det. Innerst inne. Din omgivning vet det. Men du, du väljer att blunda.
”Jag äter rätt, jag tränar för fullt. Jag förstår verkligen inte varför jag inte går ner i vikt?”

  

Förstår du VERKLIGEN inte det eller vågar du inte förstå? Förstå att det är för att du är så jäkla bekväm,

för att du är rädd. 

Okej, mer livrädd.
Livrädd för att misslyckas. Igen.
 

Det är okej, det är okej att vara rädd, det är okej att göra misstag.

Det är inte okej att blunda. Att skylla på annat, eller i värsta fall- ANDRA.

Det är du som håller tyglarna. Du som bestämmer och har ett val. Men valet kommer inte vara ditt så länge du sitter i passagerarsätet i denna livsresa och skyller allt på den som kör. Att vara passagerare är bekvämt. Oj så bekvämt. För misstagen är aldrig dina. Och om ni krockar- inte är det ditt fel!

Idag är den dagen du väljer att kasta bort skygglapparna, sätta dig bakom ratten och se sanningen (som gör ont) precis så brutal och ärlig som den är. SE på dig själv med dina nya öppnade ögon men våga även se alla dina fantastiska styrkor. Och framförallt, våga tro.
Tro på att DU, DU kan lyckas.

För det är också en sanningen. En sanning du behöver höra och en sanning du behöver tro på!

        


Misstag, snedsteg kommer komma men misslyckas, det kommer du aldrig göra igen.

För nu, med dina nyöppnade ögon så kommer du inte se snedsteg som ett misslyckande utan något som kan förändras. Något du kan utvärdera och lära dig av till nästa gång.

"There are no failures – just experiences and your reactions to them."

Sluta dalta med dig själv. Och sluta dalta med andra! Din överviktiga pojkvän eller din förälder som du kanske är livrädd ska gå bort i förtid, de behöver höra den bistra, jobbiga sanningen. Men ingen kan ta emot den om den inte levereras med kärlek. För det handlar om att du bryr dig. Inte att du vill kritisera, för det lovar jag att personen nog blivit bra på att göra mot sig själv vid det här laget.

Våga vara ett stöd, mot dig själv eller den i din närhet som behöver det. Våga leva! Våga prata! 

Tycker du att du öppnat ögonen men ändå kommer du inte framåt? Hur du än gör kan du inte hålla kost och träning? Kanske är det så att du faktiskt inte vill detta tillräckligt mycket? Kost och träning är inte en 10 på din skala även om du VILL att det ska vara det. 

Läs även det här!
 

Comments (13)
NattisJag förstår precis vad du menar! Jag har så många ggr sagt att jag inte orkar jag inte kan. Men igår bevisade jag mig själv.. att jag kan om jag verkligen ger mig fan på det. Och även hjälpte det till att du skrek på mig och även att mitt lilla "skitzo" kom fram och även skrek på mig. Jag vill, jag kan och jag SKA lyckas! 2011-10-13 21:51
BODYLICIOUS Stor artat inlägg. Lina. Fler sådana här power inlägg!!!! Detta är världsklass! :)2011-10-13 22:05
Gäst LovaVärldens bästa PT!2011-10-14 09:48
JennyLHum, jag måste nog klura lite:)...bra inlägg..sätter igång tankarna!!!2011-10-14 17:51
Mamma Neta Ej hija , Gillar pilarna !2011-10-14 19:45
Cam -JagskaditjagvillSå sant, så sant! 2011-10-14 20:01
Thomas Berg,MotLP2012!Klockrent skrivet, alltid huvudet på spiken =)2011-10-15 16:17
Go awayDet jag tycker absolut bäst om är nog också det som skilljer dig från de flesta din passion,du brinner och det gillas skarpt,ha det bra michael2011-10-16 02:18
GästHar du lagt hästarna helt på hyllan? :)2011-10-16 22:51
Fayes bloggTACK! TACK! TACK! Jag behövde höra detta! Idag börjar allt på riktigt. Har tagit formbilder o de ska se annorlunda ut framöver. Enda vägen är upp!2011-10-17 23:52
CEHej Lina. Jag är gravid och rädd för att träna fel eller för hårt så att jag riskerar missfall/skada fostret. Än så länge är jag bara i v.6 men jag vill verkligen inte ge upp träningen.. Jag älskar att köra Bodypump (stenhårt) bodystep, booty och core pass och jogga/powerwalk ca 1 mil åt gången. Kan du snälla skriva ett inlägg som inriktar sig till gravida? Skriver ej min riktiga mailadress så att ingen ska lyckas googla på min mail o hitta detta inlägg, vill inte gå ut med min graviditet först efter den "säkra" perioden och första ultraljudet. Tack på förhand. älskar din blogg, du verkar så äkta! kram2011-10-19 11:04
Cathrine (Gäst)Bra inlägg! Fick mig att tänka till. Jag har tränat seriöst i ett år nu med tanke på att förändra min kropp, bli av med allt överflöd och bli stark. Det har varit lite saker ivägen med skola och ett projekt som under en period gjorde att jag sov 3 h/natt. Men nu har jag sen i augusti inte haft något som kan påverka min träning negativt, jag styr helt själv!! Jag ser resultat men inte så snabbt som jag vill. Då går jag in i "jag gör ju allt jag ska varför får jag inte resultaten?". Och har ansett att jag verkligen vill, 10 av 10. Men efter detta inlägg trillade 10öringen ner. Jag kommer inte ut på morgonpromenader för att jag är mer lat/bekväm än hur gärna jag vill fettförbränna. Jag äter bra, men det slinker ner något ibland. Fast jag vet sen tidigare att morgon-PW, styrketräning 4ggr/v och en viss kost verkligen fungerar , så har jag inte lyckats motivera mig själv tillräckligt för att få de resultaten jag vill. Förrens nu! Ditt inlägg fick mig att öppna ögonen och inse vad jag håller på med, så nu jäklar!! Lyckas komma upp 1h tidigare för att hinna med ett morgonpass innan jobbet bland annat. Och jag ser resultaten där framför mig, vad denna ansträning kommer ge. Motivationen är tillbaka! Kan du inte tipsa om fler träningsböcker och träningsbloggar som du gillar. Jag har tränat med en PT men känner att jag vill lära mig mycket, så jag kan klara mig själv och få kunskap om styrketräning. 2011-10-31 13:32
AGrymt inlägg och så jävla sant...!2011-10-31 13:58
0 av 1
OPTIONS