linakuijl

Mina texter om klienter börjar oftast med "jag glömmer aldrig den dagen då X kom in på mitt kontor." Men faktum är att det är sant. Jag har svårt att glömma den där första konsultationen när en helt okänd person kliver in innanför dörren och blottar hela sin själ för mig. 

Jag kommer helt ihåg när X satte sig mittemot mig. Hon hade intalat sig att problemet låg i vikten och inte något annat, om hon bara gick ner så skulle allt lösa sig. 
Jag visste att det inte var sant, problemet låg betydligt djupare än så. När jag frågade henne vad hon ansågs sig själv vara på en skala 1-10 mörknade hennes blick och svaret högg till i min mage.
"1-10? Hur ska man kunna sätta en etta på något man föraktar? Får jag säga -1?" 

När det var dags för slutmätningen så satt en ny tjej framför mig Fysiskt och psykiskt. Fylld av energi och med ett leende som var så stort och äkta att jag inte kunde låta bli att få tårar i ögonen.

Jag ställde samma fråga som på konsultationen (hon mindes inte att jag ställt den) och jag fick rysningar över hela kroppen när svaret blev:
"Nio! Du förstår inte Lina, jag mår så bra idag!"


 

"Jag kände mig som ett misslyckat projekt från utsidan till insidan som aldrig kunde lagas"

 

För några år sedan hamnade jag i en depression som jag aldrig lyckades ta mig ur. Det blev bara värre och till slut så var allt så slitsamt att målet med livet nu handlade om att ta mig upp ur sängen, gå till jobbet och sedan komma hem igen för att sova. Jag hade blivit så väldigt sårbar och svag att jag knappt klarade av mina vardagsuppgifter. Jag visste att jag hade nått botten på alla plan i mitt liv när min chef satte sig ner med mig och frågade ifall jag var fysisk sjuk för att jag såg så hängig och trött ut hela tiden.

När jag mådde så pass dåligt ville jag ha något konkret att peka på som orsaken till min depression och självklart blev det full fokus på min vikt och mitt ätande. Det blev orsaken till varför jag alltid var nedstämd, inte ville gå ut med vänner, shoppa, resa och helt enkelt ta hand om mig själv.
 

"Jag ansåg inte att jag var värd det eftersom jag var tjock och den enda lösningen var att bli smal.

 

Jag åt ingen riktigt mat eftersom jag ville gå ner i vikt, men istället hetsåt jag massa godis och kakor när hungern slog till.
Till jul 2013 fick jag nog och jag kunde inte längre klara det själv, det var nu eller aldrig. Jag googlade för att se hur jag kunde få hjälp och hamnade på Linas blogg.  Från den dagen då jag träffade Lina har jag aldrig tittat tillbaka, med hjälp av henne och Kim samt ett program gjort av Tony Robbins som jag fick av Lina har jag lyckats förändra mitt liv till det bättre.

Det syns på mig att jag mår bra och jag får höra det dagligen från vänner och på jobbet att jag utstrålar energi och glädje. Självklart förändrades allt inte över en dag, det ligger oerhört mycket mental träning i min förändring.  Vissa dagar har det känts omöjliga, men med planering, rätt verktyg och en vilja att komma framåt har jag tagit mig igenom även dessa dagar.

Jag har gjort många stora förändringar under den här tiden. 
Bland annat tog jag mig ur ett trasigt förhållande på 6 år som jag visste drog ner mig men som jag aldrig vågade ta mig ur. Jag köpte mig en egen lägenhet och började jobba som gruppträningsinstruktör vid sidan av mitt jobb. Idag äter jag mat igen, något jag inte klarade av att göra förut utan att få ångest. Framförallt vaknar jag upp med glädje och tacksamhet varje morgon. 

"I slutändan handlade det aldrig om min vikt, det handlade om bilden jag hade av mig själv.
Jag vägrade att ta ansvar för mitt eget liv utan skyllde istället på alla andra varför mitt liv var som det var. 

Självklart var jag inte medveten om det då."

Jag vill tacka älskade Lina och Kim som har hjälpt mig så mycket och hitta tillbaka till mig själv samt att gå ner i vikt. Idag inser jag att jag hade gått in i väggen men då vågade aldrig erkänna det för mig själv.   

Det handlar bara om att hitta rätt verktyg och träffa på rätt människor som funkar just för en själv. Med tålamod och kärlek till sig själv så kommer allt annat och ordna sig mycket enklade än vad man tror. VILL DU OCKSÅ FÅ EN NYSTART? ANSÖK TILL INFO@NOEXCUSES.SE
RECENSIONER FINNER DU HÄR: WWW.FACEBOOK.COM/NOEXCUSESSWEDEN

Comments (0)
0 av 1
OPTIONS